fredag 5. februar 2010

Eirik Mosveen viser sine fordommer

VG-kommentator Eirik Mosveen påstår overfor VG at KrF-leder Dagfinn Høybråten sammenlikner Inger Lise Hansen med en kuriositet. Mosveens begrunnelse er at Høybråten har sagt at det er rom både for Gunnar Prestegård og Hansen i KrF. Og siden alle vet at Prestegård er en kuriositet i partiet, så trekker Mosveen den slutningen at Høybråten anser Hansen for å være det samme.

En slik tolkning av Høybråten, som Mosveen her presterer, viser bare at Mosveen ikke liker de konservative kreftene i KrF og at han tillater seg å levere urimelige spekulasjoner for å sverte partilederen.

Den rimeligste tolkningen av Høybråtens utsagn er selvsagt at Høybråten vil illustrere takhøyden i partiet ved å vise til to ytterfløyer. Dette er i tråd med hva Høybråten faktisk sier, nemlig at han ønsker debatt.

2 kommentarer:

  1. Heilt enig, Jørgen! Det er vel egentlig ganske mange avisredaktører i dette landet som helst ville fjernet Høybråten som partileder i KrF. Det er etter min mening en kjempegod attest til Høybråten, han gjør en kjempejobb!

    SvarSlett
  2. Hallo Jørgen. Ja er veldig åpenbart hvordan avisene vil ha det i KRF.

    SvarSlett