søndag 15. februar 2009

Perle for svin


Jeg har av og til hatt en vill drøm, og nå har den gått i oppfyllelse: Drillo er tilbake som landslagssjef. Heldigvis er kompetansen i NFF bedre enn det folk (deriblant Rekdal) vil ha det til. Heldigvis er det ikke folket som bestemmer. Folket - som skriker i kor med de inkompetente sportsjournalistene i Akersgata, samt Davy Wathne og hans latterlige panel, selve symbolet på den antikristelige (perverterte) bruken av ordet ”ekspert”. Folket - som hater de med kunnskap i landet (de ”intellektuelle”), men som elsker å gå i flokk og følge til kvakksalvere og øldryppende synseklubber, og som glemmer tidligere bragder fortere enn Åge Hareide rekker å si ”personligefeil”.

Nå har Drillo igjen vunnet en fotballkamp, og folket, som hverken evner eller bryr seg med å se bakenfor resultatet, ikke engang i en treningskamp, har igjen fått vann i trauet etter fire års fotballmessige ørkenvandring med Hareide og hans stadige profetier om stolte øyeblikk. Hva hvis Tyskland hadde scora på sine sjanser og Norge ikke? Seier over et oppskrytt kjendislag var altså det som skulle til for at folket igjen har fått ferten av fest og fyll, til tross for at de egentlig synes Drillo er noe fremmed og usmaklig. Hvor er det forresten blitt av kravet om underholdningsverdi? Vent og se…

I ekstasen over seieren er Drillo blitt kalt både ”mirakelgjører” og ”gud”, men tror selv, i motsetning mobben, verken på mirakler eller guder. Til vanlig er han blitt kalt ”fundamentalist” (fordi han faktisk har en velfundert mening), men han er den eneste som har etterlyst debatt om fotballen. Han er blitt omtalt som ”utgått på dato”, av en rallende folkemasse som har en fotballforståelse, vitenskapsforståelse, for ikke å si virkelighetsforståelse, på linje med et gjennomsnittsmedlem av korowai-stammen i Ny Guinea.

Truls Dæhli (sportskommentator i VG) har allerede begynt å grynte om at Norge ikke evner å spille mot dårlige motstandere. Fatte det den som kan. Én ting er iallefall sikkert: Det norske folk fortjener ikke Drillo. 

(http://bloggurat.net/minblogg/registrere/f5e32774c8a016052c12584c125fa3dc71b40f61)

3 kommentarer:

  1. Meget bra jørgen. Balansert og objektivt skrevet.

    SvarSlett
  2. Takk skal du ha. Måtte legge meg litt i selen ja.

    SvarSlett
  3. Forresten. Til alle dere anonyme: Det hadde vært veldig koselig hvis noen av dere hadde sagt hvem dere var!

    SvarSlett